Leverreiniging met uitsluitend natuurlijke producten | Mensengezondheid.org
Leverreiniging met uitsluitend natuurlijke producten

Leverreiniging met uitsluitend natuurlijke producten

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Reinigen, Behandeling, Lever(Nieuws van Mensengezondheid.org) Heeft u last van krampen en pijn in de omgeving van uw lever, de spijsvertering, verstopping, misselijkheid, pijn in de schouders/bovenarmen, donkere urine, gele ogen, slechte mondgeur of een intolerantie tegen vet eten? Bovenstaande symptomen zijn een indicatie dat het tijd is om uw lever te reinigen. Te veel slecht eten, alcohol, rook en te weinig sport hebben ervoor gezorgd dat uw lever zijn taken niet goed genoeg meer kan uitvoeren. Het is tijd voor een grote opruiming waarbij onder andere de opeengehoopte toxines en eventuele galstenen worden verwijderd.

Een leverreiniging waarbij galstenen het lichaam verlaten vereist dat u vetvrij eet gedurende de inleidende fase waarna u de lever op de reinigingsdag een “vetshock” geeft met olijfolie. Een kuur met olijfolie en citroen is goed voor de lever, darmen en nieren!

Om een leverreiniging te ondergaan heeft u de volgende ingrediënten nodig:
- Olijfolie
- Citroen en grapefruit
- Epsomzout/Bitterzout (te kopen bij een reformwinkel of drogist)
De reinigingsdag kunt u op elke willekeurige dag van de week doen, bij voorkeur echter van zaterdag op zondag aangezien u er dan wat meer de tijd voor heeft.

Indien de genezing succesvol is en u galstenen in uw lever heeft, zullen deze er beginnen uit te komen op zondag met de uitwerpselen. Het kan gebeuren dat u reeds naar het toilet moet voor uw laatste glas epsommix ('s nachts,' s morgens of zaterdagavond). Doe dat dan gewoon aangezien epsomzout een laxerende werking heeft. De galstenen kunnen er met honderden, in verschillende maten en kleuren, uitkomen met de ontlasting op de zondag na de olijfoliekuur.


Voorbereiding
Een paar dagen voordat u de leverreiniging wilt uitvoeren is het verstandig om proteïne- en vetvrij eten te voorkomen. Drink bij voorkeur 1 liter appelsap per dag, wat helpt om de galte etenstenen te ontbinden zodat ze daarna makkelijker af te voeren zijn (vermijd echter appelsap als u grote problemen met uw gal heeft). Probeer om de kuur zo te plannen dat het kan worden gedaan in het weekend. Dat betekent dat u zich begint voor te bereiden met betere voeding in het begin van de week, waarbij de daadwerkelijke reiniging plaatsvindt op zaterdag.

Reiniging (za - zo)
Vermijd vet en eiwitrijk voedsel op zaterdag compleet. Neem geen extra voedingsstoffen in de vorm van vitamine- en mineralensupplementen. Dat wil zeggen vermijd onder andere het koken met oliën, vlees, vis, eieren, zuivel, noten, bonen en peulvruchten. Drink veel water en eet vooral koolhydraatrijk voedsel zoals onder andere havermout, knäckebröd, groenten, fruit/vruchtensappen, gebakken aardappelen en rijst op de behandelingsdag (zaterdag).

Als u wilt kunt u op de dag vóór de behandeling de voorbereidingen overslaan en normaal eten aangezien het bewezen is dat dit ook blijkt te functioneren, alhoewel de complete voorbereiding de voorkeur heeft.

(Wordt vervolgt!)

Bronnen:
http://www.halsosidorna.se/Leverrening.htm

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required