7 tips om beter in slaap te vallen | Mensengezondheid.org
7 tips om beter in slaap te vallen

7 tips om beter in slaap te vallen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Slaap, Tips, Sport(Nieuws van Mensengezondheid.org) We hebben het gehad over nachtrust en het belang van voldoende slaap. Zie hiervoor het artikel “Te weinig slaap en vermoeidheid hebben weinig met elkaar te maken”. Hier volgen nu enkele eenvoudige tips van slaaponderzoekers voor een betere nachtrust en om sneller in slaap te vallen.

1. Werk niet te veel met uw brein voor het slapen gaan. Als u veel moet nadenken kort voor het slapen gaan zal het langer duren voordat uw hersenen tot rust kunnen komen en is de kans op piekeren tevens groter.

2. Ontwijk harde training laat op de avond. Het lichaam kan chemisch niet herkennen of u op werk of in de fitness bent en maakt stresshormonen aan zodat u het tempo aankunt. Indien u iets eerder op de avond traint kan de training uw lichaam in plaats daarvan helpen om te ontspannen.

3. Probeer geen werk-mails meer te versturen laat op de avond. Dit zet de hersenen en zintuigen in een actieve staat en dat wilt u juist vermijden.


4. Behoed de zintuigen van te veel informatie van tv kijken, surfen op het internet of smsen voor het slapen gaan.

5. Bent u ongerust, ga dan aan tafel zitten en schrijf alle zaken waarover u ongerust bent op. Laat de lijst liggen zodat “de tafel er zich druk over kan maken”. De volgende dag kunt u er dan voor gaan zitten en de problemen aanpakken.

6. Een glas warme melk schaadt niet maar helpt ook niet veel tegen slapeloosheid. Na inname van meerdere liters melk kan de stof tryptofaan voor een rustgevende effect zorgen.

7. Dim de lichten in uw huis ruim voordat u naar bed gaat. Op die manier kan de productie van de stof melatonine op gang komen. Melatonine is een hormoon dat een belangrijke rol speelt tijdens het in slaap vallen en het wakker worden.

Bronnen:
Ebba Blume (2013). Lite sömn och trötthet har svagt samband. Dagens Nyheter. http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/melatonin

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required