Waarom is het behouden van een gezonde darmflora cruciaal voor het voorkomen van kanker | Mensengezondheid.org
Waarom is het behouden van een gezonde darmflora cruciaal voor het voorkomen van kanker

Waarom is het behouden van een gezonde darmflora cruciaal voor het voorkomen van kanker

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Darmflora, Kanker, Darm(Nieuws van Mensengezondheid.org) Er wordt gezegd dat ongeveer 80 procent van de menselijke gezondheid en immuniteit ontstaat in de darm, waardoor uiteraard, het lichaam in staat is kanker af te weren. Uit een nieuwe studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation, is gebleken dat een slechte darmgezondheid direct verantwoordelijk is voor het veroorzaken van kanker, die anders intestinaal zou worden geblokkeerd, om in het lichaam te komen en zich te vermenigvuldigen.

Dr Scott Waldman, MD, Ph.D., voorzitter van de afdeling Farmacologie en Experimentele Therapeuten aan de Thomas Jefferson Universiteit, en zijn collega's ontdekten dat guanylyl cyclase C (GC-C), een intestinaal hormoonreceptor, een belangrijke rol speelt in het onderdrukken van de groei van tumoren. Dit enzym zorgt voor het behoud van een gezonde darmwand, die effectief kankercellen op afstand houdt door ze te blokkeren.

Maar als GC-C het suboptimale niveau in de darm bereikt, worden de darmwanden meer vatbaar voor uitpuilingen, en dat veroorzaakt ontstekingen in de darmwand en uiteindelijk zelfs eventuele lekkage van kankercellen en andere schadelijke stoffen direct in het lichaam. Indien dit niet gecontroleerd wordt kan deze enzymatische afwijking resulteren in beschadigd DNA en de ontwikkeling van tumoren op verschillende plaatsen in het lichaam, waaronder de lever, longen en lymfeklieren.

De gehele darmomgeving is speciaal ontworpen om het lichaam te beschermen tegen vreemde indringers, of het nu gaat om gifstoffen, schadelijke organismen, of kwaadaardige cel groei. Maar wanneer dit systeem wordt verstoord door bijvoorbeeld een gebrek aan goede voedingsstoffen of door beschadiging van antibiotica en genetisch gemodificeerde organismen (GGO's), verliest de darmwand geleidelijk aan het vermogen om het lichaam te beschermen tegen schade.


Prikkelbare darm syndroom (PDS), ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, inflammatoire darmziekte - deze en vele andere darmproblemen zijn het directe resultaat van een darm die is aangetast door zaken als slechte voeding, vaccins, GGO's (genetisch gewijzigde organismen), antibiotica, en een gebrek aan probiotische voedingsmiddelen . Maar het zijn deze omstandigheden die effectief kunnen worden beperkt en zelfs omgebogen kunnen worden door betere voeding en supplementen met probiotische voedingsmiddelen en voedingsstoffen.

Talrijke studies hebben al ontdekt dat probiotica effectief kunnen zijn tegen het voorkomen van kanker. En misschien is niet alleen het vermogen om deze te behouden, maar ook het verbeteren van de integriteit van de darmwand een specifieke manier waarop ze deze taak effectief kunnen volbrengen.

Bronnen:
Ethan A. Huff
http://www.naturalnews.com/probiotics.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17922945
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-02/tju-si021712.php

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required