Kettlebelltraining | Mensengezondheid.org
Kettlebelltraining

Kettlebelltraining

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Kettlebell, Uithoudingsvermogen, Kracht(Nieuws van Mensengezondheid.org) Het trainen met kettlebells is de laatste jaren steeds populairder geworden. Er werd in het begin gesproken van een “nieuwe” vorm van training maar in feite werden kettlebells al gebruikt voor trainingen in de zeventiende eeuw. Kettlebelltraining is een leuke en effectieve manier om uw kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Bij correct gebruik stimuleert deze training gewichtsverlies en kan u van uw rugklachten afkomen. De basisbewegingen engageren het hele lichaam en deze worden dan ook vaak gebruikt als onderdeel van bijvoorbeeld interval training, crossfit of een circuit training.

Een van de meest beroemde ruggengraat experts, dr. Stuart McGill, heeft een aantal unieke laadpatronen ontdekt tijdens de kettlebell zwaai. Deze laadpatronen en de versterking van de posterieure keten dragen bij aan een sterkere en gezondere rug. Verschillende onderzoeken ondersteunen deze bevindingen en tonen ook aan dat correct uitgevoerde kettlebell bewegingen pijn verminderen in nek en schouders.

Kettlebelltraining is uiterst effectief als het gaat om het verbeteren van uw vermogen, kracht en uithoudingsvermogen. De oefeningen zijn meestal van explosieve aard en men hoeft hier dus niet op een langzaam en gecontroleerd tempo te letten zoals bij klassieke fitness oefeningen. Kettlebell training is niet zo effectief als Olympische krachtoefeningen, maar daarentegen profiteert u van gunstig bewegingen die niet voorkomen in het klassieke gewichtheffen en bovendien is het makkelijker om te leren.

Het trainen met kettlebells biedt goede mogelijkheden om aëroob te training. Uit onderzoek blijkt dat men tijdens een intensieve workout van 20 minuten ten minste 20 calorieën per minuut verbrand. Dit is vergelijkbaar met het resultaat dat men behaalt tijdens langlaufen of bergop sprinttraining.


In vergelijking met explosieve barbell bewegingen kunnen kettlebell oefeningen worden gedaan met minder gewicht en zijn ze makkelijker uit te voeren. Dat is de reden waarom kettlebells uitstekend een onderdeel kunnen uitmaken van een hoge intensiteit circuittraining of een interval training.

Bronnen:
Eric Hunter Manocchia P, Spierer DK, Lufkin AK, et al. TRANSFERENCE OF KETTLEBELL TRAINING TO STRENGTH, POWER AND ENDURANCE.
J Strength Cond Res. 2012 May 3. [Epub ahead of print] McGill SM, Marshall LW. Kettlebell swing, snatch, and bottoms-up carry: back and hip muscle activation, motion, and low back loads.
Jay K, Frisch D, Hansen K, Kettlebell training for musculoskeletal and cardiovascular health: a randomized controlled trial.
J Strength Cond Res. 2012 Jan;26(1):16-27.
Scand J Work Environ Health. 2011 May;37(3):196-203. doi: 10.5271/sjweh.3136. Epub 2010 Nov 25. http://www.acefitness.org/getfit/studies/kettlebells012010.pdf
Brumitt J, En Gilpin H, Brunette M, et al. Incorporating kettlebells into a lower extremity sports rehabilitation program.
N Am J Sports Phys Ther. 2010 Dec;5(4):257-65.
Otto WH 3rd, Coburn JW, Brown LE, et al. Effects of weightlifting vs. kettlebell training on vertical jump, strength, and body composition.
J Strength Cond Res. 2012 May;26(5):1199-202
http://www.naturalnews.com/036647_kettlebells_weight_loss_back_health.html#ixzz22JAv1mUA

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required