Wat is er super gezond aan superfoods? | Mensengezondheid.org
Wat is er super gezond aan superfoods?

Wat is er super gezond aan superfoods?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Superfoods, Antioxidanten, Serotonine(Nieuws van Mensengezondheid.org) Superfoods is een marketingterm die we geven aan voeding dat voldoet aan bepaalde voorwaarden. Het moet namelijk voldoen aan een groot aantal natuurlijke voedingsstoffen die rijk zijn aan (één of) meerdere essentiële stoffen. Deze stoffen zorgen er voor dat je fysiek gezond bent en dat je lichaam gesterkt is om ziekten te kunnen afweren.

Waarom de naam superfoods en wat is dan de kracht?
Okay, dus we weten dat superfoods gezond zijn, maar wat doen ze dan precies? Dit komt natuurlijk door wat er in de voeding zit. Hierbij is het belangrijk om te weten niet de calorieën tellen, maar juist de vitaminen, mineralen, enzymen, co-enzymen, aminozuren, antioxidanten en gezonde vetten en oliën. Maar waarom noemt men het eigenlijk “super”-foods? Dit komt omdat superfoods enorm veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengen. Zo wordt gezegd dat ze een “medicinale” werking hebben en bijvoorbeeld goed zijn voor de stofwisseling, energie leveren, het immuunsysteem versterken, voordelig werken om het lichaamsgewicht te behouden en het lichaam helpen te ontgiften. Daarnaast zorgen superfoods voor een verhoogde serotonine in onze hersenen, waardoor wij ons weer geestelijk beter gaan voelen.

Welke stoffen vallen er allemaal onder de naam superfoods?
Superfoods komen we overal tegen, helaas wordt er echter weinig aandacht aan deze stoffen geschonken omdat wij in Nederland niet gewend zijn om ze te consumeren. In landen als Zweden en Noorwegen ligt dat anders omdat zij een enorme voorsprong hebben op het gebied van gezonder leven. Hieronder zijn enkele superfoods geschreven die u zeker eens moet proberen:

  • Maca
  • Lijnzaad
  • Kokos
  • Granaatappel
  • Hennepzaad
  • Aloe Vera
  • Chiazaad
  • Cacaobonen
  • Bosbessen
  • Honing en andere producten van bijenHoe kunt u deze stoffen consumeren? Heel eenvoudig: denkt u maar eens aan een lekkere salade met chiazaden en lijnzaden, of kip met rijst en kokos en honing! De combinaties zijn eindeloos...

Niet onbelangrijk
Superfoods is zoals eerder gezegd wel een gebruikte marketingterm. Om gezond te leven op zowel mentaal als fysiek vlak is en blijft het belangrijk dat je gezond eet. Varieer je maaltijden en gebruik veel verse groeten en fruit.

Bronnen:
http://michielhaas.nl/wat-zijn-superfoods/
http://www.optimalegezondheid.com/waarom-eten-we-superfoods-deel-1-wat-zijn-superfoods/
http://www.pranaliving.nl/superfoods-maar-wat-zijn-het-eigenlijk

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required