Gebruik honing voor de gezondheid, de huid, de haren en nog veel meer | Mensengezondheid.org
Gebruik honing voor de gezondheid, de huid, de haren en nog veel meer

Gebruik honing voor de gezondheid, de huid, de haren en nog veel meer

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Gezond, Honing, Geneesmiddel(Nieuws van Mensengezondheid.org) Honing is meer dan alleen een lekkere, natuurlijke zoetstof. Honing heeft een verscheidenheid aan toepassingen voor uw uiterlijke verzorging en voor medicinale doeleinden. Ruwe honing, die niet gepasteuriseerde of geraffineerd is, kan bijzonder nuttig zijn vanwege de voedingseigenschappen. U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord over de voordelen van honing voor de gezondheid, vandaar een lijstje met creatieve manieren om honing te gebruiken.

1. Noodvoorraad
Honing heeft een lange houdbaarheidsdatum vanwege het hoge suikergehalte en de bijbehorende enzymen. Er wordt zelfs gezegd dat men honing voor onbepaalde tijd kan bewaren. Dit maakt honing ideaal (en lekker) voedsel om toe te voegen aan uw noodvoorraad.

2. Keelpijn
Honing staat ook bekend als de perfecte remedie bij verkoudheid. Een mix van rauwe honing en vers citroensap helpt een pijnlijke keel te verzachten en het hoesten tegen te gaan.

3. Verbeter uw sportieve prestaties
Honing is een oude remedie tegen snijwonden, schaafwonden en brandwonden als gevolg van de natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Smeert u het pijnlijke gebied in met een kleine hoeveelheid honing, en behandel de wond verder zoals u dit normaal gesproken zou doen. De honing kan ook helpen om littekenvorming te verminderen.


4. Wonden verzorging
Verspil uw geld niet aan commerciële energie gels die additieven en kunstmatige kleurstoffen bevatten. Onderzoek heeft aangetoond dat honing de prestaties van atleten kan verbeteren. Een lepeltje honing vóór het trainen geeft een energie "boost" met daarbij een scala aan belangrijke voedingsstoffen.

5. Scrubben
Verzacht uw huid door te scrubben met een mengsel van honing, suiker en zoete amandelolie. Bewaar het mengsel in een glazen pot en gebruik indien nodig. U bespaart uzelf een fortuin als u gaat scrubben met deze variant in plaats van het gebruiken van dure warenhuis scrubs. U kunt honing ook gebruiken tijdens de sauna gang. Laat de honing eerst warm worden, en smeer daarna uw hele lichaam ermee in. In verband met smelten, is het aan te raden om geen honing op het voorhoofd te smeren, zodat het niet uw ogen in kan lopen. Naderhand zal de huid zijdezacht aanvoelen.

6. Haar verzorging
Smeer uw haar in met honing en laat het tien minuten intrekken voordat u het wast zoals gewoonlijk. Honing heeft het effect van een conditioner. Het verzacht uw haar en doet het mooi glimmen.

7. Slaapmiddel
Een lepel honing voor het slapen gaan (op zichzelf of in een kopje warme kruidenthee) is een natuurlijk slaapmiddel die u kan helpen om te ontspannen en om sneller in slaap te vallen.

8. Gezichtsverzorging
Masseer ongeveer een theelepel honing in uw gezicht en laat het gedurende 10-30 minuten intrekken. Spoel het daarna af met koud water. Dit eenvoudige honing masker kan de huid verzachten, rimpels bestrijden, de huidskleur verbeteren, roodheid verminderen en vlekjes helpen te verdwijnen.

Bronnen:
Elizabeth Walling
http://voices.yahoo.com
http://www.homestead.org/karynsweet/honeyhealth.htm
http://www.huffingtonpost.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required