Pilates effectief bij onderrug klachten | Mensengezondheid.org
Pilates effectief bij onderrug klachten

Pilates effectief bij onderrug klachten

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Pilates, Onderrug, klachten(Nieuws van Mensengezondheid.org) Veel volwassenen hebben in hun leven last van onderrug klachten. De behandeling van lage rugpijn varieert van ontstekingsremmende zalf en pillen tot chirurgische ingrepen. Vanwege het belastende karakter van de operatie, bijwerkingen, en de relatief lage kans op succes zijn veel patiënten en hun zorgverleners geneigd om zich te wenden tot meer behoudende opties als die er zijn. Het is gebleken dat Pilates één van deze opties is.

Pilates is één van de populairste vormen van lichaamsbeweging in de wereld, en de populariteit blijft maar doorgroeien. Het werd ontwikkeld door Joseph Pilates aan het begin van de vorige eeuw, als revalidatie techniek voor bedlegerige patiënten. De oefeningen kunnen worden uitgevoerd op de vloer of met het gebruik van speciale Pilates apparatuur. Indien de oefeningen op regelmatig basis worden uitgevoerd zorgt dit voor meer flexibiliteit en rompstabiliteit.

Een goede rompstabiliteit wordt gevormd door de spieren van de onderrug, de buik, het bekken en de heupen. De toename van deze stabiliteit door middel van Pilates is een belangrijke succes factor bij mensen met onderrug klachten. Voor een optimale werking van de lumbale wervelkolom moeten de rompspieren sterk en in balans zijn. Een zwakte of onbalans in dit bereik zou kunnen leiden tot een verhoogde belasting van de wervelkolom en kan resulteren in onderrug klachten.

Het Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy (2006) deed bericht van een studie die heeft aangetoond dat deelnemers die tijdens het onderzoek aan Pilates deden, minder last hadden van de onderrug dan deelnemers die aan een andere vorm van behandeling waren onderworpen.


Lessen in groepsverband of op individuele basis met een gekwalificeerd Pilates instructeur kan helpen om met behulp van de neutrale lijn van de ruggengraat, de romp effectief te trainen en te versterken. Een juiste instructie is belangrijk want een verkeerde oefenvorm kan leiden tot verdere schade of pijn. Mensen met onderrug klachten moet proberen om bewegingen te voorkomen waarbij men zich overmatig moet buigen of strekken in combinatie met een draaiende beweging. Dit zorgt namelijk voor teveel stress op de tussenwervelschijven.

Na enige praktijk ervaring met een Pilates instructeur kunnen de oefeningen thuis gedaan worden waardoor de kans op het actief verminderen van de pijn toeneemt. De bewustwording van een neutrale houding, zoals aangeleerd tijdens Pilates lessen, helpen u bij de activiteiten van het dagelijkse leven. Doordat de rompspieren worden getraind neemt ook de bewustwording van een correcte houding toe en mede hierdoor is Pilates een goede keuze voor mensen met onderrug klachten.

Bronnen:
Sheryl Walters
Pilates Exercise and Back Pain (http://www.spine-health.com/wellness/yoga-pilates-tai-chi/pilates-exe...)
Pilates Effective for Low Back Pain (http://www.inneridea.com/library/pilates-effective-for-low-back-pain)
Balanced Body Pilates (www.pilates.com)

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required