Hoe op natuurlijke wijze je testosteron te verhogen? | Mensengezondheid.org
Hoe op natuurlijke wijze je testosteron te verhogen?

Hoe op natuurlijke wijze je testosteron te verhogen?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Testosteron, Spiermassa, Libido(Nieuws van Mensengezondheid.org) Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon welke ervoor zorgt dat de spiermassa en het libido op peil blijft. De meeste mannen willen ook op latere leeftijd slank en sterk blijven en bovendien ook hun libido behouden. Om dit te bereiken is het belangrijk om het testosteronniveau hoog te houden. Er zijn dan ook veel farmaceutische bedrijven die hier gretig op inspringen met veel (chemische)medicijnen die claimen dat ze het testosteron kunnen verhogen, echter vaak hebben deze pillen ook vervelende bijwerkingen. Daarom geven we in dit artikel wat tips om op natuurlijke wijze je testosteron te verhogen. Laten eerst beginnen we met een antwoord op de vraag "wat is testosteron?”.

Wat is testosteron?
Testosteron is een hormoon dat zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomt en welke veel verschillende functies kent, bijvoorbeeld het reguleren van het libido. Ondanks dat het woord testosteron is afgeleid van het Latijnse testis (teelbal) en het bekend staat als het mannelijk geslachtshormoon komt het wel degelijk bij vrouwen voor, maar dan in veel mindere mate. Testosteron zorgt niet alleen voor de ontwikkeling van de mannelijke geslachtskenmerken, het is ook van invloed op de spiermassa. Vandaar dat veel sporters testosteron medicatie innemen om zo sterker te worden en betere sportprestaties te kunnen leveren.

Wat zijn de gevolgen van een te laag testosteronniveau?
Na het 25ste levensjaar neemt de testosteron productie van de man af. Echter, vrijwel iedere man vind het belangrijk om er zo lang mogelijk goed uit te blijven zien en het liefst ook nog een hoog libido te behouden. Daarom is het belangrijk om uw testosteronniveau hoog te houden.
Een vermindering van testosteron kan leiden tot: • Verminderde baardgroei
• Botten raken gevoeliger voor breuken (osteoporosis)
• Toename van vet op het bovenlichaam en de buik
• Afname van spierweefsel en spierkracht
• Grotere kans op angst & depressies
• Minder energie
• Concentratiegebrek
• Minder zin in seks en een minder krachtige erectie

Er zijn verschillende manieren om je testosteron te verhogen. Zo zijn er bijvoorbeeld gels die je op de huid kunt smeren waardoor je testosteron opneemt, injecties welke door een arts geplaatst moeten worden, of medicijnen die door de maag en darmen worden opgenomen wat de lever uiteindelijk zal aantasten. Allemaal manieren die inderdaad het testosteron doen toenemen, maar soms ook (nare) bijwerkingen kunnen hebben. Een aanrader is dan ook om eerst op natuurlijke wijze te proberen om je testosteron te verhogen. Dit vermindert immers aanzienlijk de kans op nadelige bijwerkingen. Hieronder enkele tips over hoe je op natuurlijke wijze je testosteron kunt verhogen.

Tip 1. Vrij regelmatig met je partner
Onderzoek heeft uitgewezen dat regelmatig vrijen goed is voor de testosteronproductie omdat dit de teelballen actief houdt. Mannen die seksueel minder actief waren, bleken een lagere testosteronproductie te hebben. Zorg er dan ook voor dat je regelmatig aan seks blijft doen om je testosteronproductie op peil te houden.


Tip 2. Zorg voor een goede nachtrust
Een goede nachtrust biedt het lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen en weer goed bij te tanken, dit geldt dus ook voor je testosteronniveau. De testosteronspiegel is het hoogst tijdens het slapen, wordt de slaap verstoord of is de rust van slechte kwaliteit dan zal er dus minder testosteron geproduceerd worden.

Tip 3. Neem voldoende vitamine B
B-vitaminen helpen mannen om een te hoog niveau aan vrouwelijk geslachtshormoon (oestrogeen) tegen te gaan. Het eten van voedsel rijk aan vitamine B kan dan ook helpen om je testosteronniveau te versterken. Vitamine B komt voor in vlees, vis, volkorenproducten, noten en eieren. Aan te raden is om bij je huisarts eens bloed te laten prikken, hij of zij kan je dan vertellen of je daadwerkelijk een vitamine B tekort hebt en hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Tip 4. Eet voldoende broccoli
Popeye weet hoe het werkt en is dan ook een mannetje barstensvol testosteron, maar naast spinazie is broccoli een van de meest gezonde groente die er is. Broccoli is een veelzijdige geroente met een veelzijdige, verbeterende werking op de gezondheid, waaronder de testosteronproductie. In broccoli zit de plantaardige stof diindolymethane (DIM) welke zowel voor een beter testosteronniveau zorgt als wel beter is voor de prostaat. DIM is ook terug te vinden in spruitjes en bloemkool.

Tip 5. Neem een supplement
Ook het innemen van een natuurlijk, voedingssupplement kan je testosteronniveau een goede boost geven. Een voorbeeld zijn de 100% natuurlijke testosteronpillen van MaxTesto. De pillen kennen verschillende natuurlijke elementen waaronder polygala comosa en rhodiola rosea (wilde bloemen) voor seksuele stimulatie, brandnetel voor ondersteuning van het testosteron, damiana (afrodisiac) verhoogt het libido, gingseng (aardwortel) voor het versterken van seksuele kracht en nootmuskaat wat helpt voor een sterkere seksuele energie.

Samengevat
In het kort, een te laag testosteronniveau kan verschillende oorzaken en gevolgen hebben. Het belangrijkste is echter dat je de oplossing voor jouw probleem vindt. Aangeraden wordt om eens een afspraak met de huisarts te maken, met behulp van een eenvoudige bloedtest kan er snel worden vastgesteld of je daadwerkelijk een te laag testosteronniveau hebt en wat in dat geval voor jou de juiste oplossing kan zijn.

Bronnen:
http://www.maxviril.com/nl/
http://www.mayoclinic.org/healthy-living/sexual-health/expert-answers/testosterone-level/faq-20089016
http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2012/07/27/increase-testosterone-levels.aspx

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required